Belediyemizce ilk kez kurulan canlı hayvan pazar yoğun ilgi gördü

Yayın Tarihi : 2018-08-20 13:39:02

Kurban bayramlarında kent merkezi, sokak araları ve türbe önlerinde kurban satışlarının önüne geçilmek için kentin dışında modern canlı hayvan pazarı kuruldu.
Vatandaşların kurbanlarını rahat bir ortamda satabilmesi için kurulan pazarda, çay ocağı, yemek yeri ve dinlenme alanları da oluşturuldu.
Hayvan satıcıları, sabahın erken saatlerinden hayvanlarını alana getirerek satışlara başladı.
Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, yaptığı açıklamada, önceden Kurban Bayramı yaklaştığında kurbanlık hayvanların kent merkezindeki sokak aralarında satıldığını belirtti.
Daha önce kent merkezinde kurulan hayvan pazarlarının kenti kirlettiğini ve rahatsız edici koku saldığını anımsatan Ustaoğlu, şunları kaydetti:
"Bir ilde hayvan pazarının olmaması çok kötü bir durum. Vatandaşlar türbe ve tarihi binaların önünde hayvanlarını satıyordu. Böyle tarihi geçmişi olan bir ile yakışmayan bir durumdu. Belediye olarak bu eksikliği gidermek amacıyla kentin dışında hayvan pazarı kurduk. Burada hayvan satış alanımızı faaliyette geçirdik.  Çok güzel bi yoğunluk var. Bu bayram sokak aralarında hayvan satışına engellediğimiz için şehrimiz dahada temiz olacaktır."
Hayvan satıcıları, böyle güzel ve modern bir ortamda hayvanlarını satma imkanı sağladıkların için Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu'na teşekkür ettiler.