Bitlis Belediyesi kaldırım işgallerine karşı denetimleri artırdı

Yayın Tarihi : 2017-08-02 07:18:42

Uyarılara rağmen kaldırımları işgal etmeye devam eden işyerleri ve seyyar satıcılar hakkında cezai işlem uygulanacak.

Halk sağlığını korumak amacıyla gıda üreten, satan ve depolayan iş yerlerine yönelik denetimlerini sürdüren Bitlis Belediyesi, özellikle yaz aylarında yaşanan kaldırım işgalleri ile ruhsatsız işyerlerinin önüne geçmek için çalışmalarına devam ediyor. Şehir merkezinde kaldırımları denetleyen Bitlis Belediyesi Zabıta ekipleri, işyeri sahiplerini, kaldırımlara konulan tezgah, masa, kürsü, reklam flamalarını kaldırılması için uyardı. İşyerleri hakkında kaldırımları işgal ettikleri için tutanak tutan ekipler, ayrıca işyerlerini ruhsatlı olup olmadıkları konusunda da denetledi.

Vatandaşların kaldırımlarda daha rahat yürüyebilmesi ve rahat alışveriş yapabilmesi için Bitlis Belediyesi zabıta ekiplerinin, çalışmalarını kentin dört bir yanında sürdürdüğünü belirten Bitlis Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, “Amacımız esnaflarımıza ceza yazmak değil. Sadece esnaflarımızın bu konuda daha duyarlı davranıp, bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Halkımıza düzenli, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sunmak ve kentteki görsel kirliliği ortadan kaldırmak ve işgaller tamamen son buluncaya kadar denetimlerin aralıksız devam edeceğini söyledi..” dedi.