Bitlis Belediyesi'nden yaşlıların evlerine temizlik hizmeti

Yayın Tarihi : 2017-08-04 09:58:13

Bitlis Belediyesi; hasta, kimsesi olmayan yaşlıların evlerini temizleterek, "sosyal belediyecilik" anlayışını "en anlamlı" şekilde uyguluyor. Belediye tarafından kadın ve erkeklerden oluşan bir ekip, belirlenen program dahilinde farklı mahallelerde hasta, kimsesi olmayan yaşlıların evine giderek temizlik yapıyor.

Bitlis Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında kimsesi olmayan yaşlıların evlerini temizlemek için belediye personelinden 16 kişilik bir ekip oluşturdu.

Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu'nun talimatıyla Temizlik İşleri ile Kültür ve Sosyal İşler müdürlükleri bünyesinde oluşturulan ekip, belirlenen program dahilinde farklı mahallelerdeki yaşlıların evine giderek temizlik yapıyor.

Kimsesiz, hasta ve evini temizleyemeyecek durumda olan yaşlıların evlerini temizleyen ekipler, onların hayır dualarını alarak kendilerini yalnız hissetmemeleri için bir süre sohbet ediyor.

"DAHA İYİ HİZMET İÇİN PROGRAM DAHİLİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Belediyenin Temizlik İşleri Müdürü Murat Yıldız yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında kadın ve erkeklerden oluşan bir ekip kurduklarını söyledi.

Bu çalışmayla yaşlıların yalnız olmadıklarını göstermeyi amaçladıklarını anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu’nun direktifiyle yaşlılar için bir program yaptık. Kimsesi olmayan ve kendini yalnız hisseden yaşlı teyze ve dedelerimizin evlerine giderek güzel bir şekilde temizliyoruz. İhtiyaçlarının olup olmadığını soruyoruz. Yaşlılarımıza daha iyi hizmet vermek için belirlediğimiz program dahilinde çalışmamız devam edecek."

Yıldız, ihtiyaç duyulduğunda yaşlıların evlerini haftada iki kez temizleyeceklerini ifade etti.

"YAŞLILAR BELEDİYENİN UYGULAMASINDAN MEMNUN"

Evi temizlenen yaşlılardan Fatma Hamamcıoğlu ise belediyenin çalışmasından çok memnun olduklarını belirterek "Allah Valimizden ve Belediye ekiplerinden razı olsun. Zaman zaman komşularım bana bakıp yardımcı oluyordu. Şimdi ekipler temizliyor. Evim çok eski, damının değiştirilmesi için de yetkililerden yardım bekliyorum." dedi.

Züriye Demirkol de kendisine bakacak kimse olmadığını vurgulayarak "Evimi temizleyen ekiplere ve yetkililere teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun." diye konuştu.