Bitlis Belediyesi Peyzaj Çalışmaları Başlattı

Yayın Tarihi : 2018-04-13 11:51:01

Bitlis Belediyesi tarafından başlatılan kaldırım ve yol düzenleme çalışmaları ile birlikte alt yapı ve peyzaj çalışmaları devam ederken, cadde ve sokaklar modern ve yepyeni bir görünüme kavuşuyor.

Bitlis Belediyesi tarafından orta refüjlerde çiçeklendirme çalışmaları kapsamında 16 Ahıskalı kadın buralarda çalışarak adeta Bitlis’i güzelleştiriyorlar.
Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, çalışan Ahıskalı kadınları ziyaret ederek, onlarla bir müddet sohbet ettikten sonra onlarla beraber çiçek dikti.
Ahıskalı Türklerin artık ev sahibi olduklarını dile getiren Başkan Vekili Ustaoğlu, “Ahıskalı Türklere artık bizim misafirimiz demeyeceğiz çünkü artık ev sahibi oldular. Hepsi Türk vatandaşı oldular. Tabi böyle bir çalışmanın içinde bunların da olması ayrı bir anlam kattı. Bu kadınlarımız kendi ev ekonomilerine katkı sağlamak adına burada çalışıyorlar. Bu arada “Biz sadece bina yapamayız onun haricinde elimizden her iş gelir” diyorlar” diye konuştu.

Bitlis’in imajında ve vizyonunda yeşil ve güzel bir Bitlis olduğunu kaydeden Ustaoğlu, sözlerine şöyle devam etti. “Bitlis Belediyesi olarak baharın gelişiyle birlikte her alanda adeta bir seferberlik başlattık. Geçen hafta Bitlis’imizi temiz tutalım kampanyası ile her mahallemize bende dahil olmak üzere tüm belediye personelimizi sahaya sürerek bir mıntıka temizliği yaparak, Bitlis’imizin temizliğini en ücra köşesine kadar çevre temizliği yaptık. Tabi bunun yanında sadece bu değil başka çalışmalarımızda oluyor. Şuan başlattığımız bir çalışma ile 150 Bin çiçeği toprakla buluşturmaktır. Bu anlamda da özellikle Bitlis’imizin girişinde ilimizin imajına ve vizyonuna olumlu katkısı olacağına inandığımız orta refüjleri çiçeklerle buluşturduk. Yaklaşık 4 kilometrelik bir alanda ki bu çalışma yakın bir zamanda her taraf çiçeklerle güllerle bezenmiş olacak. Diğer yandan özellikle gençlerimize çocuklarımıza yeşil alanlar oluşturma adına 6 tane park projemizi tamamladık. İhalelerini de yapıyoruz. Bu yaz mevsimi bitmeden inşallah o parklarımızı da bitirerek daha yeşil bir Bitlis daha güzel bir Bitlis oluşturulması adına bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.