Bitlis Belediyesi, sosyal tesislerin bulunmadığı mahallelere modern parklar kurarak, vatandaşların hizmetine sunuyor.

Yayın Tarihi : 2018-09-20 10:17:10

"Vadideki güzel şehir" olarak bilinen Bitlis'te belediye, farklı mahallelerde içinde basketbol, çocuk oyun alanı, spor aletleri ve oturma alanlarının yer aldığı modern parkları vatandaşın kullanımına sunuyor.

Hüsrev Paşa Mahallesi Cezaevi mevkisinde yapımı tamamlanan parkın açılışını yapan Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaş için gelen paraları vatandaşa hizmet olarak kullandıklarını söyledi.

Yaklaşık 12 yıl önce kurulan bu mahallenin belediye hizmetlerinden yoksun olarak bu güne kadar geldiğini değinen Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Çocuklar yıllardır özlem ve hasret duydukları parklarına kavuştular. Belediye olarak bu mahallemizin tüm sıkıntılarıyla ilgileniyoruz. Bugün açılışını yaptığımız bu parkla birlikte yedi parkı faaliyete geçirdik. Parkımız içerisinde kamelya, çocuk oyun grupları, basketbol ve mini futbol sahası bulunuyor. Geçen hafta bu mahallemizde Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ında katılımıyla bir cami açılışı yapmıştık. Yıllardır ezan sesinden mahrum olan bu mahallemiz ilk defa Bitlis Belediyesi'nin yaptığı bu güzel hizmetle camisine kavuştu. Şimdide aynı şekilde bu mahallemiz çocuk parkına ve basketbol sahasına kavuştu"dedi.