Bitlis Belediyesi tarafından yapılan Hz. Hamza camisinin açılışı yapıldı

Yayın Tarihi : 2018-09-14 14:04:41

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu ile birlikte Hüsrevpaşa Mahallesi cezaevi mevkinde bulunan Hz. Hamza camisinin açılışı yapıldı.

Gezi ve ziyaretlere bulunmak üzere Bitlis’e gelen Erbaş, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ustaoğlu’nu ziyaret ettikten sonra Hz. Hamza camisinin bulunduğu mahalleye gitti.

Burada mahallenin önde gelenleri ve cemaat tarafından karşılanan Erbaş ve Ustaoğlu, cami açılışı öncesinde birer konuşma yaptılar.

2 ay gibi kısa bir sürede yapılıp bitirilen cami hakkında bilgiler veren Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, “Bu topraklarda 640 yılında beri ezan sesleri susmamıştır” dedi.

Ayrıca Ustaoğlu, Türkiye geneli yapılan en güzel ezan okuma yarışmasının finalinin Bitlis’te yapıldığı için Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti. “Türkiye genelinde güzel ezan okuma yarışmasının finalini ilimize tertiplenmesinde ilimizde düzenlediğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bu vesileyle ilimizin bu mahallesinde çok ciddi eksik olarak gördüğümüz bu camimizin açılış töreninde sizleri da aramızdan görmekten büyük bir memnuniyeti de özellikle ifade etmek istiyorum. 15 aydır Bitlis'te vali ve Belediye Başkanvekilliği yapıyorum. Geldiğimiz ilk günden beri bu kadim ve tarihi şehre bu medreseler şehrine nasıl hizmet yapabiliriz bu her şeyin güzeline layık olan bu millete hizmet etme noktasında yoğun bir çaba ve gayret içerisinde olmaya çalıştık. Bu mahallemizde cami yoktu. 2 bin 500'ün üzerinde bir nüfusun yaşadığı bu mahallemiz ezan sesinin yükselmediği bir durumdaydı. Bununla ilgili olarak hemen çalışmaları başlatarak gördüğünüz gibi kısa süre içerisinde camimizi yaptık. Bu güzel hizmetin birlikte açılışını yaptık. Tabi ki şunu özellikle ifade etmek istiyorum, bu il 640 yılında beri İslam ile müşerref olmuş Hazreti Peygamberimizin vefatından takriben 8 yıl sonra İslam ile tanışan bu şehir yüzyıllardır bin yılın ötesinde ezan sesinin yükseldiği bir şehir. İslam şehirlerinin en önemli sembolü adeta ve şehirlere mühür diyebileceğimiz camileridir. Bu şehri İslam şehri yapan bu şehri Müslüman beldesi yapan en önemli sembollerinden olan bu şehrimizin camilerimizin restorasyonuyla şu an yapılan hizmetlerle Allah'a şükürler olsun çok güzel bir durumda. Bu mahallemizde çok büyük bir eksikliği giderdik” diye konuştu.

Bitlis’te hem valilik yapan hemde Belediye Başkanlığı yapan İsmail Ustaoğlu’na iki bayram arası yaptırdığı cami için teşekkür eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Camiler dinimizin ve medeniyetimizin mühürleridir. En büyük alameti farikalarıdır” dedi.

Erbaş, daha sonra sözlerine şöyle devam etti. “İslam'ın görülür yüzüdür. Medeniyetimizin en önemli görünür yüzleri minarelerimiz ve camilerimizdir. İşte Bitlis 5 minaresiyle milletimizin kalbinde yer etmiş, şiirlerimize ve türkülerimize mührünü vurmuş bir şehrimiz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi kalplerinde cami ve minare sevgisiyle, vatan ve millet aşkıyla yetiştirmek zorundayız. Bu camilerimiz sadece namaz vakitlerinde açılıp namaz bittikten sonra kapanmak için yapılan mekanlar değil, camilerimiz tıpkı Allah Resulü efendimizin Medine'yi Münevvere'ye hicret ettiğinde yaptığı ilk iş Mescid-i Nebevi'yi inşa etmek olmuştur. Bütün diyanet ve din hizmetlerini Mescid-i Nebevi'den yönetmiştir. İstiyorum ki her vakit bütün camilerimiz dolup taşsın. Çocuklarımız ve gençlerimiz gelsin. Camilerimizde rabbimizi, peygamberimizi ve ibadetimizi öğrensin. Camiler bunun için var. Camilerimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi bekliyor. Camilerimizi eğitim yuvası haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Erbaş, Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ustaoğlu ile davetliler, açılış kurdelesini keserek camide incelemelerde bulundu.