Bitlis Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan parka, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Bitlisli Mahir Ayabak ismi verildi.

Yayın Tarihi : 2018-09-22 11:09:10

Belediye, alt ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal projeleri de hayata geçirerek, "Vadideki güzel şehir" olarak bilinen ve 6 bin yıllık geçmişe sahip kadim kentin daha yaşanabilir hale gelmesi için imkanlarını seferber ediyor.

Farklı mahallelerde içinde basketbol, çocuk oyun alanı, spor aletleri ve oturma alanlarının yer aldığı modern parkları vatandaşın hizmetine sunan belediye, sosyal tesislerin bulunmadığı mahallelere modern parklar kurarak, vatandaşların kullanımına sunuyor.

Hüsrev Paşa Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parkın açılışını yapan Vali ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, yaptığı açıklamada, daha önce bu mahalleye geldiklerinde çocukların sitenin bahçesinde ve sokak aralarında oynadıklarını gördüğünü söyledi.

Yaptıkları çalışmalarla hemen parkların yapımı için talimatları verdiklerini aktaran Ustaoğlu, şunları söyledi:

"Burayı bitirdikten sonra 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Bitlisli Mahir Ayabak ismini verdik. Bu günde parkımızı açtık. İçinde, basket ve futbol sahası, çocuk oyun grupları ve kamelya hem çocuklarımıza hem gençlerimize hemde mahalledeki kadınlara böyle bir hizmeti belediye olarak sunduk. İlimizde bir yıl içinde 7 tane parkı hizmete sunduk. Belediyeciliğin en önemli hizmeti gençlere, çocuklara ve yaşlılara yapılacak hizmetlerdir. Göreve başladığımda en çok gördüğümüz eksiklerden biride hiç bir mahallede parkların olmayışıydı. Bunun yanında mahallelerimizde 19 basketbol sahası yaparak gençlerimizin hizmetine sunduk."

Ustaoğlu, "Devletin bu millete hizmet edilsin diye gönderdiği paraları bir dönem millete hizmet olarak değil bu millete kurşun sıkanlara aktarılıyordu. Ama biz belediyeyi devraldığımızdan itibaren devletin millete hizmet olarak gönderdiği paralar çocuklara gençlere yaşlılara toplumun her kesimine hizmete dönüştü. Bu çok önemlidir. Bir il düşünün yıllarca bir parkı bile yoktu. Spor kompleksi adına doğru düzgün bir hizmet yokken bir yıl içinde yaptığımız bu çalışmalarla belediyecilik anlamında güzel bir hizmeti ilimizde gerçekleştirdik."