Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle belediye karla mücadele ekipleri bir haftada 600 kamyon karı şehir dışına taşıdı.

Yayın Tarihi : 2019-01-15 11:41:35

Bitlis Belediyesi, 32 iş makinası ve 75 personelle gece gündüz karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Yoğun kar yağışın nedeniyle okul bahçeleri ve mahalle aralarında biriken karlar kamyonlarla şehir dışına taşınıyor.

Belediye Fen İşleri Müdürü Sertaç Buhan, yaptığı açıklamada, kentte yoğun kar yağışının yaşandığını kar kalınlığının 2,5 metreye ulaştığını söyledi.

Belediye karla mücadele ekipleri olarak 32 iş makinası ve 75 personelin gece gündüz çalıştığını belirten Buhan, şu ifadeleri kullandı:

"Son bir haftada yoğun kar yağışı nedeniyle 600 kamyon karı il dışına taşıdık. Özellikle mahalle aralarında ve okul bahçelerinde biriken karları kamyonla taşıyoruz. İlimizde yoğun yağış devam ediyor. Çalışmalarımızda 7/24 aralıksız devam etmektedir. Otopark konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Vatandaşların araçlarını daha rahat kullanmaları ve belediye ekiplerinin de yolları güzel açması için araçların gelişi güzel bırakmamalarını rica ediyoruz. Ekiplerimiz çalışmalarda sıkıntı yaşıyor. Arkadaşlarımızda vatandaşların araçlarına zarar vermemek için özveriyle çalışıyorlar."