Çocuklardan Anlamlı Ziyaret

Yayın Tarihi : 2018-10-04 11:11:39

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Saadettin Ak Ortaokulu öğrencileri harçlıklarıyla aldıkları mamaları ziyaret ettikleri Bitlis Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ndeki köpeklere yedirdiler.

Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında barınağa gelerek bir süre köpeklerle vakit geçiren öğrenciler, aldıkları mamaları hayvanlara yedirdiler.

Yaklaşık 20 öğrencinin katıldığı beslenmeye Bitlis Belediyesi Veteriner Hekimi Dilan Hisar, barınak hakkında öğrencileri bilgi verdi.

Saadetin Ak Ortaokulu Rehber Öğretmen Mihraç Kulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla öğrencileriyle etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Öğrencilerin çoğunun ilk defa bir hayvan rehabilitasyon merkezini gördüklerini vurgulayan Kulu, şunları kaydetti:

"Gündemde sık sık gördükleri hayvanlara dair olumsuz haberlerin yanında bugün hayvanlarla bir aradalar. Onları kendi biriktirdikleri harçlıklarıyla beslemeleri ayrıca bir anlamı oldu. İnsanların yaptıkları birçok zulme rağmen insanlar hakkındaki düşüncelerini de değiştirdi. Her zaman şunu söylüyoruz. İnsanlar hayvanları tanıdıkça, sevdikçe doğaya karşı daha duyarlı olacaktır. Bu tür sosyal sorumluluk projelerimiz yıl boyunca devam edecektir."

8. Sınıf öğrencisi Neclanur Kardaş ise son zamanlarda hayvanlara karşı yapılan eziyetlere dikkat çekmek amacıyla onları koruduklarını belirtti.

Kardaş, "Arkadaşlarımızla harçlıklarımızı topladık. Onlara yem alarak, ziyarette geldik. Haberlerde görüyoruz. Hayvanlara çok zulmediyorlar. Onları korumayıp çok acı şeyler yapıyorlar. Bizde burada farkındalık yaratmak için buraya geldik. Onları seviyoruz. Çok güzel bir gün oldu." diye konuştu.