Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Trabzon Valiliğine atanan Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu için veda yemeği düzenlendi.

Yayın Tarihi : 2018-11-03 05:50:06

Bitlis Polisevi’nde düzenlenen yemekte programında, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Behzat Dayan, Vali Ustaoğlu döneminde yapılan işlerle ilgili brifing verdi.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 16 ay boyunca Bitlis’te görev yaptığını yeni kararname ile de Trabzon Valiliğine atandığını söyledi.

Bu kısa süre içerisinde kent için elinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Ustaoğlu, şöyle konuştu:

“Göreve başladığımız ilk gün aldığımız bu emaneti layıkıyla yerine getirdik. Özellikle şehrin kimliğine ve ruhuna dokunma adına neler yapabilir, bununla ilgili seri karar alma sürecini tamamlayıp kazmayı vurarak kale altından başlayan Sokak Sağlıklaştırma projemizi 4 ayda tamamlayarak şehre kazandırdık. Güzel bir çalışma yaptık. En önemlisi de geldiğim ilk gün üzülerek gördüğüm Ulu Cami meydanını ve Ulu Cami girişiyle alakalı çalışmaları yapıp kısa sürede ibadete açtık. Bu şehrin esas sahibi ve yüzümüz kızartan, içimizi sızlatan Feyzullah Ensari türbesini restorasyonunu tamamladık. Misafirlerimiz rahatlıkla gelip namaz kılıyor dua ediyor. Bunları sadece ben yapmadım. Hepimiz yaptık. Hepinizin bu çalışmalarda emeği var. Gururla anılacağımız hizmetler yaptık. Kısa bir süre de sadece kimlik,  tarih ve geçmiş adına yaptığımız hizmetler bundan sonra yapacağımızla birlikte kentin vizyonunu değiştirecek. Bunu göreceksiniz.  Geçen Sayın Bakanımızı ziyaret ettim. İnanamadı bu fotoğraflar gerçek mi dedi. Bunlar sabah namazında çekildi,  ve  hepsi gerçek dedim. Huzurluyum Huzurlu bir şekilde de ayrılıyorum.”

“Bir millet büyük yapan tarihine ve geçmişine sahip çıkandır. Büyük devlet ancak tarihine sahip çıkmakla olur.” Diyen Ustaoğlu, sözleri şunları ekledi.

“Burayı unutmayacağım. Bu şehrin her bir sokağı adeta açık hava müzesi ve sizleri bin yıla götüren tarihi eserler bulunuyor. Onun için kısa bir süre olmasına rağmen bunların altına imza atarak şehre kazandırdığım için mutluyum. Evet bizler karar aldık. Ama çalışanlarımız yağmur ve kar demeden el birliği ile fedakarlık yaptı ve işlerini en güzel şekilde tamamladı.”

Konuşmalarının ardın, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aras, Vali Ustaoğlu’na çalışanları adına hediye taktim etti.

Daha sonra Vali Ustaoğlu, tüm personelleri ile tek tek helalleşti.