İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz Bitlis’te

Yayın Tarihi : 2018-09-23 07:34:46

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, beraberinde Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz ile gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis’e geldiler.
Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından karşılanan Bakan Çataklı ve Göç İdaresi Genel Müdür Ayaz ilk olarak Bitlis’te yapımı tamamlanan Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Ulu Cami, Alemdar Cami ve Feyzullah Ensari Türbesini geziler.
Türbe ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Çataklı, “Bazı incelemelerde bulunmak üzere ilimize geldik. Öncelikle Valimizden gerek valiliğimiz gerekse belediyemizin yürüttüğü çalışmalar konusunda bilgiler aldık. Ayrıca yapılan bazı çalışmaları da yerinde görme imkanı bulduk. Akşama kadar çalışmaları görmeye devam edeceğiz. İfade etmek isterim ki geçmişine, tarihine, kültürüne dokunan vatandaşına, insana dokunan hizmetlerin yürütülmesinden büyük bir memnuniyet duyduk. Bizi ziyadesiyle memnun etti bu durum. Ayrıca ilimizde gördüğümüz sıcak atmosfer karşılaştığımız huzur iklimi de bizi ayrıca memnun etti. Bu sebeple Valimize, çalışma arkadaşlarına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Bakan Yardımcısı ve beraberindekiler, daha sonra Ahlat İlçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri sonucu yerleşen Ahıska Türklerini evlerinde ziyaret etti. Ahıska Türkleri tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Yardımcısı Çataklı, Ahıska Türklerinin sorunlarını dinledi.
Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Çataklı, “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun talimatları doğrultusunda Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz ile Ahlat’a geldik. Burada Ahıskalı kardeşlerimizi ziyaret ettik. Hem hasbıhal ettik, durumları nasıldır onları gördük, Onları dinledik. İstek ve taleplerini aldık. Ahlat'ta huzur içinde olmalarını görmek bizi memnun etti. Kaymakamımıza, belediye başkanımıza, valimize ve yetkililerimize teşekkür ediyorum. Bu ortamı oluşturdukları için. Burada gündeme gelen ihtiyaçlar, sorunlar talepler hususunda bir değerlendirme yapacağız. Ondan sonra inşallah olumlu bir atmosferin ortaya çıkması, sorunların ihtiyaçların kısa sürede giderilmesi hususunda da gayret edeceğiz. Ama temel olarak şunu söylemek istiyorum. Oldukça memnun şekilde buradan ayrıldığımızı özellikle ifade etmek istiyorum. Katkısı olanlara teşekkür ediyorum” dedi.
Bakan Yardımcısı ve beraberindekiler ardından Selçuklu Meydan Mezarlığını ziyaret ettikten sonra Bitlis’ten ayrıldı.