Yeni park alanları oluşturulmaya devam ediyor

Yayın Tarihi : 2017-08-09 06:48:55

Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler kentin farklı noktalarında çalışmalarını sürdürüyor. Yeni yeşil alanlar oluşturmak ve var olan yeşil alanlarda gerekli yenilikleri yapmak için hummalı bir çalışma başlatan ekipler yeni park alanları oluştururken bu çalışmaların yanı sıra orta refüjlerdeki yeşillendirme çalışmalarını da sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Beşminare Mahallesi, Hüsrevpaşa Mahallesi Atatürk Mahallesi ve Zeydani Mahallesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalar birçok noktada devam ediyor

Hüsrevpaşa Mahallesi’nde çalışmalarını sürdüren ekipler ağaç nakil aracıyla taşınan ağaçların ekim işlerini tamamladı. 4000 metre karelik bir alan üzerine yapılacak olan parkta oturma bankları, çocuk oyun parkı, kamelyalar ve yürüyüş yolları yapıldıktan sonra park halkın hizmetine açılacak. Bunun yanı sıra Beşminare Mahallesinde yapımı devam eden park ise 7500 metre karelik bir alan üzerine inşa ediliyor. Yapılan parkın peyzaj çalışmaları tamamlandıktan sonra park halkın hizmetine sunulacak. Çalışmalarına birçok noktada devam ettiren ekipler Hüsrevpaşa Mahallesi’nde yapılan parkın duvarlarını doğal kayrak taşı ile değiştirerek gerekli yenilikleri de tamamladı.

Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün başlattığı yeni yeşil alan oluşturma kuşağına yeni bir park daha eklendi. Beşminare Mahallesinde yapımı başlatılan parkta çalışmaları 7,5 dönümlük bir arazi üzerine kurulacak park en kısa zamanda halkın hizmetine açılacak