Tekstil Fabrikasında Yangın Tatbikatı

Yayın Tarihi : 2017-11-17 12:48:52

Bitlis belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından yangın tatbikatı düzenlendi.
Bitlis Belediyesi İtfaiye Başkanlığı'nın organizesiyle Tekstil Merkezi’nde düzenlenen tatbikata; itfaiye, müdürlüğü ekipleri ve tekstil merkezi çalışanları katıldı. Tekstil merkezi çalışanları ihbarı üzerine İtfaiye müdürlüğü ekipleri bölgeye hareket etti. Tatbikatta senaryo gereği tekstil fabrikasında çıkan yangına müdahale edildi. Ekipler bir taraftan alevleremüdahale ederken, senaryo gereği fabrikada mahsur kalan işçiler ise, itfaiye kurtarma ekipleri tarafından tahliye edildi. Çalışmalar sonunda yangın söndürülürken, mahsur kalan işçiler ise itfaiye erleri tarafından binadan kurtarılarak sağlık çalışanlarına teslim edildi. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalelerinin ardından yaralılar hastanelere götürüldü.

İtfaiye Müdürü Nazmi Olcay, tatbikat sonunda bir değerlendirme yaparak şunları söyledi: "Bugün ki tatbikatımız yerinde yangın, kurtarma başta olmak üzere yine yüksek açı kurtarmada tatbikat yaptık ve başarıyla gerçekleşti. Ben bütün katılımcı arkadaşlarımıza ve tüm tekstil çalışanlarına teşekkür ediyorum. İnşallah ilimizde hiçbir yangın, afet felaketi yaşanmaz bizde bu tatbikatları yapmak ve öğrenmekle kalırız. Biz Bitlis Belediyesi olarak sürekli farkındalığın arttırılması için kurumlarda yapacağımız tatbikatlarla inşallah vatandaşlarımız yangını en az zararla atlatmalarını sağlayacağız ." dedi.